16. sep
 
Landbruket er nedbyggingsversting

Publisert: 15.jun.2017 14:34
Oppdatert: 15.jun.2017 14:43

«Dette har gått under radaren, landbruket er nedbyggingsversting.»

Dette står det å lese i Bondeblandet. Landbruket står for en femdel av nedbyggingen. Landbruket sto selv for 22 prosent av alle typer nedbygging i perioden 2004-2015. Overraskende, sier Bondelagets Brita Skallerud.

Av den fulldyrka jorda som landbruket har bygd ned, var det 72 prosent av svært god jordkvalitet. Dette fremgår av en ny fellesrapporrt fra SSB og Norsk institutt for bioøkonomi (Nibio)

Så vi i Ringsaker, som er jordvernversting i landet, kan nok ikke bare legge ansvaret på vår profil med vekst og utvikling for alle penga. Næringa må vel nå ta mer ansvar for den viktige matjorda vår. Men heldigvis er det forhåpentlig bedre tider i sikte. Den europeiske jordvernnestoren Luca Motanarella i EU-kommisjonen mener Norge med sin økonomi har alle muligheter til å lage en «nasjonalpark» for matjord. Ikke for å være beskjeden, vil jeg faktisk si at det mener jeg også.

Vi i Miljøpartiet De Grønne setter jordvern veldig høyt på vår agenda, og som alle andre partier gjør vi selvransakelse til tider. Men det er iallfall ikke vår tur til å gjøre dette etter disse overraskende nyhetene.

Ringsaker MDG

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke