15. sep
 
Landet!

Publisert: 08.jan.2018 16:15
Oppdatert: 08.jan.2018 16:17

Landet. Smak på ordet! Det er jo like greit tenker jeg - Innlandet er historieløst og rett og slett meningsløst. Da kan vi jo like kalle våre to fylker for Landet. Gir mye mer mening og er rett og slett veldig anvendelig og fleksibelt. Alle regioner/områder kan sette et fornavn etter egen oppfatning.

Noen vil bruke Innlandet og noen vil bruke Utlandet. Hva med Fjellandet, Flatlander, Fastlandet og Neslandet? Ringlandet, Ringsaklandet, Vanglandet, Solørlandet, Mjøslandet? Østlandet kan jo være Østerdalen. Regnlandet, Sommerlandet og Vinterlandet. Og vi bor jo tross alt på landet uansett? Landet oppafor og Landet innafor.

Hva med andre betydninger? Ku(e)landet, Griselandet, Kornlandet, Potetlandet, Eplelandet, Bærlandet. Tror til og med jeg kan leve med at det heter Solbærlandet. De som bor i en av byene kan jo kalle seg Bylandet. Hva med Hadelandet - ikke stor endring der. Valdresflya blir til Valdreslandet. Til og med Islandet for å dekke de områdene som har isbreer. Dovrelandet, Skoglandet. I det hele tatt mange muligheter. Har du noen spennende forslag?

PS! Jeg stemmer for Opplandet og 15.-16. januar vil forhandlingsutvalget legge frem sitt forslag for fylkestingene (fellesnemda) for hvordan samarbeidet mellom Oppland og Hedmark skal løses og herunder også navnet på det nye fylket. Om du ikke ønsker Innlandet så er det på tide å ta det opp med din representant.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke