Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Langt mellom liv og lære i Hamar kommune
I Tigerskogen ved Rollsløkken stiller Hamar kommune seg negativ til initiativ fra en privat grunneier som ønsker å bygge på en eiendom som faktisk allerede i dag er ferdig regulert til boligbebyggelse.

Publisert: 09.mai.2018 11:41
Oppdatert: 09.mai.2018 12:35

Dette med uttalt bakgrunn i vern av friområder og hensyn til barn og unge.

«– Private har rett til å komme med reguleringsforslag. Det er problematisk å gjøre inngrep i friområder med tanke på de andre interessene som finnes der. Hensynet til barn og unge, er viktige hensyn», uttaler landskapsarkitekt Bård Sødal Grasbekk ved planavdelingen i HA 8. mai.

HAs omtale av byggeplanene i Tigerskogen 8. mai.

Det må åpenbart være langt mellom liv og lære i Hamar kommune, for deres uttalelse i HA samsvarer lite med hva kommunen selv foreslår på Ajer - nemlig å bygge kommunale boliger på det mye brukte og sårt tiltrengte friområdet og sentrallekefeltet Solplassen.

At Solplassen er det eneste friområdet på Ajer, og nabolaget Volljordet iht. kommuneplanen har byens høyeste tetthet av småbarnsfamilier hensyntas ikke av kommunen – som argumenterer med mangel på tomteareal i Hamar som grunnlag for å bygge kommunale boliger på et friområde. I samme åndedrag selger kommunen egne kommunale tomter, slik at private utbyggere kan berike seg selv. Forstå det den som kan.

På kommunens hjemmeside står følgende utdrag fra gjeldende kommuneplan: «I Hamar skal barn og unge komme først, og deres interesser står i en særstilling. Hamar er og skal være et godt sted å vokse opp. Oppvekstsvilkårene for barn og unge er den viktigste suksessfaktoren for samfunnet».

Ingen kan med samvittigheten i behold ville ødelegge barn og unge sine lekeplasser – men Hamar kommune møter seg selv i døra når de legger vern og friområder og hensyn til barn og unge til grunn for å ville nekte bygging på en eiendom som allerede er regulert for boligbebyggelse – mens de selv ønsker å bygge kommunale boliger på et kommunalt eid friområde og sentrallekefelt. Rett og slett dobbeltmoralsk.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke