17. sep
 
Langt unna troverdig

Publisert: 18.aug.2017 13:29
Oppdatert: 18.aug.2017 13:29

Jeg blir ganske provosert over all usakligheten i jernbanedebatten, som er virkelighetsfjern og langt unna å være troverdig. Det kan virke som alle tilhengere øst, tror at jernbanen skal gå langs mjøsstranda nordover i det de hevder ødelegger strandsonen.

I forslaget til Bane NOR, hvor jernbanen går ned i kulvert fra stasjonen, og som ikke vil dukke opp igjen før den kommer ut på nordsiden av Furuberget, og da spør jeg; hvor er det jernbanen vil hindre; både å se og være i nærheten av det som blir kalt strandsonen?

Hva er det tilhengere av Øst alternativ vil? Vil de at Hamar skal bli lik Kardemomme by? Da tror jeg Dyreparken i Kristiansand vil legge inn protest.

Hvilken annen bykommune vil at jernbanestasjonen skal ligge i utkanten av sentrum? Dette er jo et eksempel på bakvendtland.

Hamar som attraktiv by vil jo miste interesse, for mennesker som ønsker å bo i en by og som regel er urbane og da aksepterer de en del «ulemper» i form av støy, etc.., men samtidig ønsker at kommunikasjon er lett tilgjengelig, både i form av buss, taxi og tog.

De som har problemer med dette, hvorfor bor de i byen? Hvorfor ikke ta Senterpartiet på ordet og flytt tilbake til bygda?

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke