17. sep
REFORM: Frp skal nå gjennomføre en bompengereform der vi reduserer antallet bomselskaper og innfører en rentekompensasjonsordning for bompengelån, skriver Johnsen.
FOTO: TROND LILLEBO
 
Lavere bomtakster
Frp og bomvegprosjekter.

Publisert: 11.nov.2015 04:00
Oppdatert: 11.nov.2015 09:16

Etter regjeringsskifte har Frp i regjering sørget for at flere bomprosjekter er avviklet og i andre prosjekter er bomtakstene redusert. Vi sørger også for at bompengeandelen i nye vegprosjekter reduseres.

Vi skal nå gjennomføre en bompengereform der vi reduserer antallet bomselskaper og innfører en rentekompensasjonsordning for bompengelån. Dette vil gi reduserte administrasjons- og finansieringskostnader og dette skal komme bilistene til gode. Effektene av bompengereformen skal sørge for reduserte bomtakster eller kortere nedbetalingstid, til glede for alle bilister.

Vi sørger også for å rydde opp i uheldige utslag av dagens bompengemodell. I dag er det slik at eiere av tunge person- eller bobiler må betale samme bomtakster som vogntog. Frp mener at dette er urimelig, dette dreier seg om personbiler. Vi vil derfor rydde opp i denne praksisen og vil allerede tidlig i 2016 sørge for at tunge person- og bobiler skal betale personbiltakster ved bompasseringer.

Dette er en urimelighet som vi har fått innspill om fra både enkeltpersoner og organisasjoner.

Med bompengereformen sørger Frp for lavere bomtakster og rydder opp i urimelig bompengepraksis til glede for alle bilister.


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke