buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
 
«Årets babe» på juleball
HA MENER Kroppspress på juleball skrev vi her i Hamar Arbeiderblad, etter at det ble kjent at elevene ved Ajer ungdomsskole kårer «årets babe» og «årets hunk» på det årlige juleballet.

Publisert: 19.des.2014 04:00
Oppdatert: 19.des.2014 06:50

Noen vil kanskje si at vi er i overkant kritiske til det som kan se ut som uskyldig moro. Elevene er definitivt ikke enige i vår beskrivelse av kåringene som ekskluderende og kroppsfikserte. I deres øyne er dette positivt, og ikke egnet til å henge ut noen. Det har vi forståelse for. Å kåre klassens mest populære gutt og jente er ikke noe nytt, det har pågått i årtier.

Når vil likevel synes det er bra at foreldre og skoleledelse tar tak i dette, er det fordi den digitale revolusjonen og sosiale medier har endret hele samfunnet vårt dramatisk.

Den siste tida har vi også hatt flere oppslag om hvordan ungdom mobbes på blant annet sosiale medier. Noen av dem tar livet av seg.

Undersøkelser viser at mobbing på skolene er et stort nasjonalt problem. Det er også en helt annen kroppsfiksering blant ungdom enn det var for noen tiår siden.

Ungdom forteller at kravet om å se perfekt ut er massivt, og krevende å leve opp til. I et samfunn hvor ungdom hele tiden rangeres etter utseende og popularitet, er det grunn til å spørre om en kåring av «årets babe» er et godt tiltak for å skape et bedre elevmiljø.

Det er noen som aldri er vinnere i slike kåringer. Viktigere enn å finne «en fin og flott jente som er snill mot alle og har en positiv innstilling til alt» er det å skape stort rom for alle de ulike personlighetene som finnes i et skolemiljø.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat