buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
BERETTIGET KRITIKK: Tor Andre Johnsen. FOTO: TROND LILLEBO
 
Anstendighet og kildekritikk
HA MENER Fremskrittspartiets Tor Andre Johnsen må tåle krass kritikk fra både politikerkolleger og vanlige borgere etter at han på sin egen Facebook-side lenket til en artikkel fra nettstedet 24avisen.com.

Publisert: 14.sep.2017 16:50
Oppdatert: 14.sep.2017 21:08

 Der henger han ut den 17 år gamle lederen av Grorud AUF, Anujanmanyang Kathir, som ble intervjuet av NRK valgnatta. Johnsen kommenterer slik: «Hææ? Seriøst? Er det 1. april eller er det slike folk Ap satser på fremover?».

En ting er hvis stortingsmann Johnsen hadde publisert en lenke til nrk.no, et redaktørstyrt medium, som gjorde det faktiske intervjuet med den unge AUF-eren. Men det fortoner seg annerledes og grovere når Frp-politikeren fra Ringsaker velger å dele en lenke fra det høyreekstreme nettstedet 24avisen. Dette er ett av en rekke norske nettsteder som etterligner språket og virkemidlene til nyhetsmediene, uten å forholde seg til de etiske reglene journalister forplikter seg til. Det er altså slett ingen avis i ordets rette forstand og har ingen navngitt eier/redaktør. Det ser man også i kommentarfeltet på nettstedet; der er det åpenbart fritt fram for hets, ren rasisme og hatefulle ytringer.

Dette avslører Tor Andre Johnsens åpenbare mangel på kildekritikk. Eventuelt også en bevisst strategi og ønske fra hans side om å trekke fram og nøre opp under nettopp de fremmedfiendtlige holdningene som finnes på slike nettsteder. På 24avisen.com kalles en politisk engasjert, mindreårig ungdom for «gal, tulling, svart klovn, dum, hjernedød innvandrer, ape, tomskalle, nisse, han har en medfødt feil, avskum, fjott, hjernevasket, dritt, dust, idiot, i nær slekt med gorilla, akkurat rista ned fra trærne, drittunge, har clowns syndrom, send han hjem, brun dumskalle …».

Det er dette Johnsen velger å viderebringe, og som han med rette får kritikk for. Vi må kunne forlange mer anstendighet, mer bevisst forhold til medier og «medier», og generelt voksen opptreden i sosiale medier. Man kan kalle det brungrumsete rasisme, og man i alle fall kalle det ren mobbing og trakassering. Uansett er det ikke en folkevalgt stortingsrepresentant verdig.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat