buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
FOTO: NTB scanpix
 
HA mener: Anundsen bør skiftes ut nå
HA MENER 

Publisert: 26.mai.2015 04:00
Oppdatert: 26.mai.2015 08:25

Han kom så vidt helskinnet gjennom den vanskelige striden om asylbarna. Saken inkluderte en høring i Stortingets kontrollkomité, og et mistillitsforslag. Nå er justisminister Anders Anundsen (Frp) igjen i hardt vær. Riksrevisjonen har gjennomgått beredskapssituasjonen i Norge, på bakgrunn av terrorangrepet 22. juli. Riksrevisjonen konkluderer med at beredskapen er så svekket at situasjonen er alvorlig.

Riksrevisor Per-Kristian Foss sier dette er den tyngste kritikken Riksrevisjonen har framført overfor et departement i hans tid. Han har derfor også reagert på at justisminister Anundsen i første omgang bagatelliserte kritikken. Anundsens tone i svarbrevet var «høy og mørk», sier Foss til Aftenposten. I tillegg velger Anundsen å legge skylden på den forrige regjeringens arbeid.

Akkurat som i saken om asylbarna sitter det langt inne for Anders Anundsen å innrømme feil. Han har lett for å legge skylden på andre. Da asylbarna ble sendt ut i ekspressfart var det politiets feil. Nå er det Jens Stoltenberg Anundsen peker på. Slikt tar seg dårlig ut når man har en av de viktigste politiske posisjonene her i landet.

Statsminister Erna Solberg (H) gjør klokt i å skifte ut Anundsen nå. Slitasjen på regjeringen blir for stor når problemsakene kommer så tett. Venstres Abid Raja har allerede bedt om ny høring. Det blir det neppe. Men regjeringen tåler ikke en ny kritikkrunde mot Anundsen fra Venstre og KrF. Anders Anundsen har blitt en for stor belastning på samarbeidet mellom de fire borgerlige partiene.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat