buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
 
Asylbarna må hentes tilbake
HA MENER 

Publisert: 25.mar.2015 04:00
Oppdatert: 25.mar.2015 07:05

asylbarnas skjebne fortsetter å ri de borgerlige partiene som en mare. Justisminister Anders Anundsen (Frp) unnslapp som ventet mistillit fra Venstre og Kristelig Folkeparti. Utsendelsen av asylbarn i rekordfart var årsaken til at justisministeren ble grillet i kontrollkomiteen. Mens Ap og SV konkluderte med mistillit mot Anundsen, valgte Venstre og KrF å la tvilen komme ham til gode. Regjeringens samarbeidspartier mente det ikke ble dokumentert at Frp-statsråden bevisst hadde forledet Stortinget.

Det var et ventet utfall. De to mellompartiene kunne sammen med Ap og SV dannet flertall for mistillit. Det ville innebære regjeringen Solbergs avgang. Den prisen er for høy for KrF og Venstre.

Men noe vil de ha tilbake for å redde en hardt presset justisminister. De vil ha de utsendte asylbarna i retur. Sakene deres må behandles på nytt. Knut Arild Hareide (KrF) sier signalet til regjeringen om ny saksbehandling for 80 utsendte barn « ... har vært utrolig tydelig». Samtlige fylkesledere i Venstre har også samlet seg bak kravet om å ta sakene opp til ny behandling.

På den annen side beskriver Frp-politikere et slikt krav «som en kniv i ryggen». Stortingsrepresentant Jan Arild Ellingsen (Frp) sier til Dagens Næringsliv at kravet om å gjenoppta saken til de utsendte asylbarna vil utløse en ny storm i Fremskrittspartiet. Dermed er det ingen grunn til å tro at den borgerlige regjeringen vil kunne legge denne saken bak seg med det aller første.

Etter vårt syn er det er et rimelig krav KrF og Venstre framsetter. Utsendelsen var i strid med innholdet i den borgerlige samarbeidsavtalen. Avtalens punkt om asylbarna var en av de sakene de to mellompartiene flagget høyt som en viktig politisk seier. Det svir desto mer når samarbeidsavtalen blir brutt på nettopp dette punktet. Venstre og KrF har reddet regjeringen politiske liv, men hva sitter de selv igjen med? Først og fremst viser denne saken hvor stor den politiske avstanden er mellom mellompartiene og Frp i helt sentrale politiske spørsmål.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat