buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
IDRETTSPRESIDENT: Tom Tvedt.
FOTO: Terje Pedersen, NTB Scanpix
 
Bakrus for idrettstoppene
HA MENER 

Publisert: 03.nov.2017 12:53
Oppdatert: 03.nov.2017 17:00

Pengebruken til toppene i Norges idrettsforbund (NIF) er ikke noe vakkert syn, når bilagene fra reiser og restaurantbesøk nå omsider er offentliggjort. Vinflasker til nærmere to tusen kroner, svimlende barregninger fra nachspiel til langt ut i de små timer, og hotellopphold hvor romprisen langt overstiger det de fleste av oss betaler på en alminnelig ferietur.

Idrettspresident Tom Tvedt erkjenner at omfanget av alkoholbruken har vært for stor, og at dette ikke er noen god sak for idretten. Men noen unnskyldning vil han ikke komme med. Vi undrer oss over hvorfor en beklagelse til alle de frivillige sliterne som nedlegger tusener av dugnadstimer for å holde Idretts-Norge i gang dag etter dag, sitter så langt inne?

Idrettspresidenten viser til at hans viktigste jobb nå er å rydde opp. Nye regler er innført, regler som tilsier at kjøp av alkohol ved sosiale tilstelninger må forhåndsgodkjennes. Rene barbesøk godkjennes ikke. Men allerede nå er reglene brutt. Tom Tvedt godkjente selv en barregning på sju halvlitere og fem Jägermeister i mars i år, da økonomisjefen sa nei. Så mye betød de nye reglene.

Det har sittet pinlig langt inne for ledelsen i NIF å vise åpenhet rundt pengebruken. Til det siste har man nektet å legge fram bilagene. Grunnen er antakelig at Tvedt og de andre styremedlemmene visste hva som ville komme. Til slutt ble imidlertid presset fra både medier og kulturministeren for stort. Det er altså ikke idretten selv som har kjent på behovet for åpenhet og nye retningslinjer. Det er tvunget fram gjennom langvarig press utenfra.

Det som nå kommer på bordet er ikke unntakene. Det vi ser er ledelseskulturen i landets største frivillige organisasjon. Det er en organisasjon som baserer sin virksomhet på betydelig grad av offentlig støtte. Over lang tid ser det ut som det har utviklet seg en ukultur hvor lederne fullstendig har mistet kontakten med grunnplanet. For dem som steker vafler, selger pølser eller trener et lokalt lag må det være svært provoserende å se hvor løst pengene sitter når idrettstoppene vil ha seg en fest.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat