buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
Illustrasjonsfoto: NTB scanpix
 
Billig bensin på bygda
HA MENER Billigere bensin i distriktene og stans av sentraliseringen er noen av sakene Ap-delegatene fra Hedmark tar med seg til partiets landsmøte.

Publisert: 19.apr.2017 15:17
Oppdatert: 19.apr.2017 20:58

 Senterpartiets store framgang har tydeligvis skapt panikk i landets største parti. Nå er det Trygve Slagsvold Vedum som får lov til å sette dagsorden i valgkampen.

Populisme er en av merkelappene politiske motstandere har forsøkt å klistre på Vedum etter at distriktsopprøret ikke ser ut til å gi seg. Mye kan sies om den politiske plattformen til Senterpartiet, men populisme er det ikke. Lite har endret seg, fortsatt handler det om å opprettholde utkantene, styrke landbruket og et krystallklart nei til EU og EØS.

Billigere bensin på bygda synes vi derimot smaker av populisme. I en tid hvor en av de store globale utfordringene er å få ned drivstofforbruket, lanserer Ap et forslag som vil gi rabatt på bensin og diesel. Det klinger dårlig i ørene til alle som er opptatt av miljøet. Og hvordan skal det praktiseres? Hvor dårlig skal kollektivtilbudet være før det gis bensinrabatt?

Ringsaker-ordfører Anita Ihle Steen sier hun frykter den voldsomme sentraliseringen vi ser i Norge. Den samme ordfører som har lagt ned halvparten av grendeskolene i sin kommune, brukt store ressurser på å utvikle bysentrum i Moelv og Brumunddal med betydelig boligbygging i byene. Den politiske ledelsen i Ringsaker står bak et stort sentraliseringsprosjekt for å skape byer. Og bra er det. Hvor hadde Ringsaker vært i dag uten disse viktige sentraliseringsgrepene?

Skal Arbeiderpartiet komme seg ut av Senterpartiets skygge i denne valgkampen, må partiledelsen sørge for at debatten i større grad handler om hva de to regjeringsalternativene står for. Ap må bringe sine egne verdispørsmål inn i debatten. I Hedmark er både regjeringens rovdyrpolitikk, og mangelen på en forpliktende satsing på jernbane i Nasjonal transportplan viktige saker hvor det går an å angripe regjeringen. Billig bensin på bygda er derimot et forslag som gjør at Senterpartiet kan fortsette å være premissleverandør i valgkampen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat