buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
 
Boligprisene på full fart opp
HA MENER 

Publisert: 25.mai.2016 04:04
Oppdatert: 25.mai.2016 04:04

Mens Stavanger og Rogaland blør på grunn av krisen i oljenæringen, er det vekst i Hamar-regionen. I går fortalte vi om prisveksten på boligmarkedet i Stange. Med en årsvekst på 8,1 prosent siste år, går Stange siste måned også så vidt forbi Hamar. Innlandshovedstaden noterte en vekst på 7,8 prosent. Men forrige måneds måling viste at Hamar var i landstoppen, med en vekst på over ni prosent.

For den som skal forsøke å komme seg inn på boligmarkedet er det selvsagt foruroligende at prisene øker så kraftig. Det gjør det enda vanskeligere for unge boligkjøpere å skaffe seg sin egen bolig.

Men det er fortsatt mulig å kjøpe en bolig til langt under Oslo-priser på Hedmarken. Samtidig er det grunn til å merke seg at også boliger i Løten går langt over takst. Veksten i regionen gjelder ikke bare lenger Hamar, men sprer seg også til kommunene rundt. Det er ikke så ofte Innlandet er den regionen som nyter godt av den økonomiske utviklingen. Akkurat nå har vi synkende ledighet, økende vekst, det selges flere boliger enn før og de selges raskere enn tidligere.

Det gjelder å bruke denne situasjonen til å løfte Innlandet. Telemarksforskning har i forbindelse med kommunereformen gjort et utredningsarbeid hvor det pekes på at manglende befolkningsvekst er en av regionens aller største utfordringer. Fortsatt uro i oljesektoren kan på lang sikt kanskje bidra til å snu dette bildet. Det krever imidlertid også attraktive arbeidsplasser og et bredt tilbud av boliger.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat