buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
GRANSKER: Krimteknikere har saumfart branntomta på leting etter spor. Foreløpig er ingen tatt for brannstifting.
FOTO: CHRISTIAN E. BERGHEIM.
 
Brannen må oppklares
HA MENER Det nærmer seg ettårsdagen for sorenskriverbrannen i Hamar.

Publisert: 22.mai.2014 04:00
Oppdatert: 22.mai.2014 07:17

Huset til sorenskriver Ola P. Svor brant ned 22. juli i fjor, og politiet kunne etter få dager konstatere at brannen var påsatt. Så langt har etterforskingen ikke gitt noe resultat. Vi vet fortsatt ikke hvem som var gjerningsmannen i denne alvorlige saken. Nå har Riksadvokaten beordret fortsatt etterforsking i saken, for å sørge for en oppklaring.

Riksadvokatens holdning illustrerer alvoret knyttet til denne ildspåsettelsen. I relativt fredelige Norge blir en dommer utsatt for en brann hvor liv kunne gått tapt. To personer ble reddet ut av huset som ble totalskadd. Vi har ikke sett et lignende forsøk på å true rettsstaten, ved å forsøke å skremme påtalemyndigheten. Sorenskriver Ola P. Svor og hans familie har måtte leve i skjul med politibeskyttelse helt siden brannen. Ingen norsk dommer har levd med et slikt sikkerhetsopplegg tidligere.

Kanskje har ikke samfunnet som sådan helt tatt innover seg at dette var et forsøk på å skremme en dommer fra å utføre sine oppgaver på vegne av rettsstaten. Går gjerningsmannen fri, vil sorenskriveren for alltid vite at det finnes noen der ute som er villig til å begå livstruende handlinger for å holde ham fra på utføre en jobb som er avgjørende for at rettsstaten skal fungere.

Politiet har etter det Hamar Arbeiderblad kjenner til brukt betydelige ressurser på etterforskingen av denne saken. Avanserte metoder utført av polititjenestemenn med spesialkompetanse har vært anvendt for å finne brannstifteren. På tross av et stort etterforskingsmateriale, står man fortsatt uten fellende beviser. Vi synes det er betryggende at Riksadvokaten setter så mye inn på en oppklaring, og derfor beordrer videre etterforsking med full styrke. Dette er en sak som angår oss alle. Norske dommere skal ikke skremmes til taushet gjennom ildspåsettelser eller andre former for fysisk makt. Vi skal ha visshet om at alle dommer avsies uten frykt for represalier.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat