buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
Einar Busterud.
FOTO: CHRISTIAN E. BERGHEIM.
 
Busterud inn i valgkampen
HA MENER Einar Busterud har omsider kommet ut av tenkeboksen og konkludert med at Hamar-politikken ikke klarer seg uten ham.

Publisert: 15.mai.2014 04:00
Oppdatert: 15.mai.2014 06:33

Riktignok distanserte han seg fra rollen som frelser. Men han unnlot ikke å vise til at Hamar hadde gjennomgått en stor forandring de 12 årene han og By- og bygdelista (BBL) hadde sittet med ordførervervet. Koigen og kulturhuset ble nevnt, mens den sittende ordføreren og Arbeiderpartiet ble beskyldt for passivitet og uten klare visjoner for byen.

Bildet er nok mer nyansert enn som så. Også i BBLs regjeringstid er det saker som Busterud ikke vil ha på sin skryteliste. Da tenker vi blant annet på Briskeby-saken, som var en av de mest smertelige i denne perioden. Ordfører Morten Aspeli er nok en mindre slagferdig og verbal leder for Hamar enn sin forgjenger. Men han har ikke bare klippet snorene til BBL-prosjektene. Håndballhallen var et av partiets valgløfter. Byggingen av nye sykehjemsplasser er i gang, slik partiet lovet før valget.

Kritikken fra Busterud treffer best når han ønsker et politisk styre som klarere formulerer en visjon og en strategi, og er i stand til å kommunisere den ut til velgerne. Her synes vi den politiske ledelsen i Hamar fortsatt har mer å gå på. Vi savner en tydeligere og mer offensiv politikk på de viktigste politiske områdene. Hvordan skal Hamar kapitalisere på sine store investeringer, hvordan skal kommunen sitte i førersetet i de store regionale sakene og hva er viktig i jernbanesaken?

Men for Hamars velgere er det en god ting at det nå er tydelige alternativer å velge mellom. For Ap kan dette bli en inspirasjon for å løfte seg ytterligere noen hakk, mens BBL skal kjempe kampen for sin eksistens med sin gamle hærfører i spissen. Ved siden av disse er Høyre og Knut Fangberget en outsider, hvis partiet holder stillingen. Det går mot et svært spennende kommunevalg i Hamar, hvor de politiske alternativene vil være tydeligere enn ved forrige kommunevalg.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat