buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
FESTKULTUR: Mange svingte seg i dansen på Hvam.
FOTO: HEDMARK BU.
 
Bygdeungdom og festkultur
HA MENER Igjen er festkulturen til Norges Bygdeungdomslag oppe til offentlig debatt.

Publisert: 28.jun.2016 04:00
Oppdatert: 28.jun.2016 13:28

Nes BU har fått avslag på sin søknad til Ringsaker kommune om kommunal støtte. Formannskapets medlemmer oppdaget nemlig at nesten en tredjedel av søknadsbeløpet skulle brukes til innkjøp av alkohol. 60.000 kroner var avsatt til alkoholsalg på en fest hvor ungdom helt ned i 16-årsalderen deltar.

Feilinformert eller uinformert? Det er de to alternativene lederen for Nes Bygdeungdomslag, Erik Solbjørg gir ordfører Anita Ihle Steen (Ap) i et debattinnlegg her i Hamar Arbeiderblad. Vi er overrasket over at BU-ledelsen ikke ser at det kan finnes en tredje mulighet: Ringsaker kommune støtter gjerne BU-aktiviteter som er knyttet til « ... latter, engasjement og tevlingsglede ...» som det så vakkert heter i debattinnlegget. Men offentlige midler kan ikke brukes til å sponse en fest hvor det serveres alkohol og mindreårige får delta.

Vi har til kjedsommelighet hørt bygdeungdommen fortelle om gode arenaer hvor alle er velkomne. Men det BU-lederne tilsynelatende ikke vil ta i, er det faktum at organisasjonen fortsatt har alkohol som en viktig del av kulturen. Eller for å si det med redaktør Gaute Freng i Ringsaker Blad: «Sjøl om ulike tevlinger står på plakaten er det ikke feil å si at en stor del av denne moroa er knyttet til festing».

Kunne Brumunddal Fotballs juniorlag avsluttet sesongen med en fuktig fest for spillerne, hvor de under 18 år fikk grønt bånd på armen og alkoholnekt, for der etter å sende regningen til kommunen? Vi tviler på det. Andre ungdomsorganisasjoner har forstått at alkohol ikke kan inngå i tilbudet. BU blir fortsatt himmelropende forbauset når deres festkultur ikke får aksept. Derfor tror vi Norges Bygdeungdomslag heller bør bruke avslaget fra ordfører Anita Ihle Steen som et utgangspunkt for å realitetsorientere seg. Tiden har løpt fra den festkulturen bygdeungdommen fortsatt håper skal finansieres av det offentlige.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat