17. jul
BILLETTER: Line Kristoffersen i Hedmark Røde Kors fikk 130 familiebilletter fra daglig leder Morten Lillehagen i Ankerskogen svømmehall.
 
De bidrar til ferie for alle
HA MENER Det enkleste er noen ganger det beste.

Publisert: 13.jul.2016 04:00
Oppdatert: 13.jul.2016 06:25

Som når 99 barn som vokser opp i fattige kår i Hedmark ikke får plass på sommerferietilbudet til Hedmark Røde Kors, «Ferie for alle». Da stiller sjefen for Ankerskogen badeanlegg, Morten Lillehagen opp med 130 familiebilletter. En dag med en flott opplevelse for familier som ellers ikke har penger til ferie.

4000 barn i Hedmark vokser opp i familier med dårlig økonomi. Ferie og gode fritidsopplevelser er ingen selvfølge for dem. Rådgiver Line Kristoffersen i Røde Kors forteller til Hamar Arbeiderblad at det kom mange reaksjoner på at 99 barn ikke kom med på organisasjonens ferieopplegg i år. Noen innringere har tilbudt gratis utlån av egen hytte. Men ifølge Røde Kors er det viktigste å ha et tilbud som er enkelt å gjennomføre.

En dag i Ankerskogen er en fjern drøm for mange av disse familiene. Derfor er det grunn til å gi honnør til Lillehagen for å engasjere seg spontant da behovet meldte seg. Ledelsen ved Ankerskogen har over lang tid stått i en krevende situasjon med presset økonomi. Da er det ekstra positivt at man likevel har evnen til å se utenfor seg selv, og kunne spille en samfunnsmessig rolle.

Men først og fremst er det grunn til å rose alle de frivillige som jobber gratis for Røde Kors. Hvor mange av oss ville brukt vår egen ferie på denne måten? Dette er bærebjelken i et tilbud som gir en unik ferieopplevelse for familier som virkelig trenger det.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke