buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
VENTER: Disse barna venter på et hjem å bo i på Hedmarken.
FOTO: TROND SVENDSEN.
 
De håper på et fosterhjem
HA MENER Det er 75 barn som er asylsøkere som nå venter på å få et hjem et eller annet sted på Hedmarken.

Publisert: 18.feb.2016 04:00
Oppdatert: 18.feb.2016 07:42

I går kunne Hamar Arbeiderblad presentere sju av dem, sju unge gutter på 14 år, som har flyktet fra Afghanistan. Nå sitter de på Amundrud omsorgssenter i Vallset og håper på et fosterhjem.

Det sier seg selv at behovet for fosterhjem nå er stort. Det er ikke uten grunn at Bufetat går åpent ut og forteller hvor viktig det er å framskaffe et hjem til de unge asylsøkerne. Samtidig er det forståelig at mange kjenner usikkerhet overfor en slik oppgave. En ung gutt fra Afghanistan er vokst opp med andre verdier, andre normer og har helt andre erfaringer enn de vi kjenner fra vårt trygge land. Fosterforeldrene risikerer å bli stilt på prøver de kanskje ikke var forberedt på.

Sjelden har det likevel vært viktigere at mennesker som føler at de har kapasitet og trygge rammer, kan ta et slikt ansvar. Det snakkes mye om god integrering av flyktninger i samfunnsdebatten. Men integrering forutsetter at man får en mulighet til å bli en del av det nye landet man har kommet til.

For en 14 år gammel enslig asylsøker fra Afghanistan avhenger framtida av nettopp dette; et sted å bo med voksne mennesker, som kan vise veg inn i det nye livet. Derfor bidrar de som velger å stille opp som fosterforeldre vel så mye til integrering, som alle de som lanserer sine gode intensjoner i den nasjonale integreringsdebatten.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat