buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
SOLER SEG: Jonas Gahr Støre kan sole seg i glansen over sterke tall på meningsmålinger i motsetning til Erna Solberg & co.
FOTO: NTB Scanpix.
 
De rødgrønne får flertall igjen
HA MENER Det er hyggelige dager for Jonas Gahr Støre. Den nyvalgte lederen i Arbeiderpartiet kan sole seg i glansen av usedvanlig sterke tall på partibarometrene.

Publisert: 29.okt.2014 04:00
Oppdatert: 29.okt.2014 07:09

Nesten 40 prosent oppnådde Ap på målingen publisert i Dagens Næringsliv i helgen. Lederskiftet har gått nærmest smertefritt for seg, men så er da heller ikke forskjellen på Jens Stoltenberg og Støre påtrengende stor. Dessuten har nok den nye Ap-lederen vært i politikken lenge nok til at han forstår at det ikke bare er egen framtreden han kan takke for framgangen. Det nylig framlagte forslaget til statsbudsjett har nok gitt ekstra vind i seilene for Ap.

Sjelden har vi sett et statsbudsjett bli mottatt så negativt hos velgerne. Når Frp-nestleder Per Sandberg må gå ut i mediene og erklære at regjeringen har store problemer med å forklare skatteprofilen i statsbudsjettet, forteller det at finansminister Siv Jensen har fått en helt annen mottakelse enn hun ventet. Så er det da heller ikke hverdagskost at skattelettelsene i all hovedsak kommer de som tjener mer enn to millioner kroner til gode.

I tillegg har endringene i uføretrygden skapt reaksjoner. Bildet som tegnes er at en del av de uføretrygdete får skjerpet skatt, mens milliardærene får skattelette. Da skjønner vi at finansministeren sliter med å få aksept for begrepet «vekstfremmende skattelettelser». Dagbladets meningsmåling knyttet til statsbudsjettet levner liten tvil. Bare 22 prosent av de spurte synes retningen på budsjettforslaget er god, mens hele 46 prosent svarer at dette går i feil retning.

Det er først nå regjeringen har begynt å iverksette den politikken som ble varslet før valget. Det første statsbudsjettet som Erna Solbergs regjering helt og fullt kan kalle sitt, har for første gang på svært lenge gitt rødgrønt flertall på partibarometrene. Mellompartienes respons på budsjettforslaget har vært lunken. Ifølge Dagsavisen sonderer allerede Ap rundt hva som kan være en ny flertallskonstellasjon etter valget i 2017. Mens frieriet til mellompartiene blir stadig sterkere, er SV på veg ut i mørket.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat