buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
Jan Tore Sanner.
FOTO: NTB Scanpix.
 
Debatten om kommunene
HA MENER Det skal bli tungt for regjeringen å gjennomføre den store kommunereformen.

Publisert: 21.apr.2015 04:00
Oppdatert: 21.apr.2015 07:20

I helgen vedtok Arbeiderpartiet på sitt landsmøte at kommunesammenslåinger bare skal baseres på frivillighet. Kommunalminister Jan Tore Sanner (H) har så langt forsøkt å lene seg på at Høyre og Ap står sammen om denne store reformen. Det vile vært en stor fordel når det handler om en så omfattende reform som berører så mange.

Ordførerne er uansett forpliktet til å involvere både innbyggere og kommunestyret i denne viktige saken. Det er ikke vanskelig å forstå at de kommunene som ikke har en egeninteresse av å søke sammenslåing, vil ønske å forholde seg passivt. Slik leser vi nok også Arbeiderpartiets landsmøtevedtak. Fem måneder før kommunevalget klinger ordet frivillighet bedre enn tvang.

Mens debatten er høyst levende i de aller minste kommunene her i fylket, er det ganske stille på Hedmarken. Kommuner med mellom 1.000 og 2.000 innbyggere har et akutt behov for å gjøre noe, hvis de skal kunne tilby sine innbyggere det samme tjenestetilbudet som finnes i Ringsaker og Hamar.

Også på Hedmarken er det behov for å få i gang diskusjonen. Fylkesmann Sigbjørn Johnsen må nok bruke sterkere lut enn å «forvente en stor og folkelig debatt», som han uttrykker det her i avisen. Skal regionen samlet sett styrke seg, må kommunene legge stor endringsvilje til grunn når de vurderer om dagens grenser fremmer utvikling.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat