buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
SJOKKERTE: Anne Enger skapte sjokkbølger da hun fortalte opplendingene at en nyt hovedsjukehus bør ligge ved Mjøsbrua.
FOTO: TROND LILLEBO.
 
Desentralisert hovedsykehus
HA MENER Sykehuset Innlandets nye styreleder, Anne Enger, har møtt rådmenn og ordførere i Hedmark, og gjentatt sitt budskap om at et nytt hovedsykehus bør ligge ved Mjøsbrua.

Publisert: 30.mai.2016 04:00
Oppdatert: 30.mai.2016 07:19

Hun skapte sjokkbølger da hun presenterte dette budskapet første gang for en uke siden på tilsvarende møte i Oppland.

Det er ikke dagligdags at nyvalgte styreledere går rett til kjernen av det som er kanskje det aller mest betente spørsmålet i sykehusdebatten. Vellykket kan det også vise seg å være, i stedet for det seige utredningsmaskineriet som maler og maler, men som alle vet vil få bråstopp når spørsmålet om lokalisering på et eller annet tidspunkt må komme til overflaten.

Vi har ingen ting imot at styrelederen peker på Mjøsbrua som en mulighet. Derimot synes vi den retorikken Anne Enger pakker budskapet inn i er bekymringsfull. «Sentraliser det vi må, desentraliser det vi kan» var ordene som ble brukt under konferansen på Høsbjør. Og administrerende direktør Morten Lang-Ree formidler noe av det samme, når han nå understreker at han aldri har brukt betegnelsen storsykehus. Det er hovedsykehus som nå er korrekt terminologi.

Å peke på Mjøsbrua kan tilsynelatende framstå som et modig valg. Men parres det med løfter om at sykehusene for øvrig skal bestå og at storsykehuset, unnskyld, hovedsykehuset, skal bli så lite som mulig, spørs det om det egentlig fører til noen forandring for Innlandet.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat