22. okt
FOTO: Fredrik Olastuen
 
Det er nå det gjelder!
HA MENER Det er lenge siden trofeene har vært plassert på Hamar. Premieskapene til A-lagene på Storhamar og Briskeby har faktisk ikke vært åpnet siden 2008.

Publisert: 01.mar.2018 06:39
Oppdatert: 01.mar.2018 06:59

Da ble Storhamar hockey norgesmestre og fikk den gjeve «bøtta». HamKam har ikke spilt i eliteserien siden 2007.

Men i år lukter det gull av idrettsbyen Hamar. Først og fremst fordi Storhamar hockey har gjort en formidabel jobb med å snu en konkurstruet klubb til å bli et vinnerlag. Først ble den økonomiske situasjonen stabilisert gjennom en solid dugnadsjobb. Med ansettelsen av den svenske treneren Fredrik Söderström har Storhamar i tillegg fått på plass en vinnerkultur som er helt nødvendig for å gå helt til topps.

La oss ikke glemme supporterne som er kjent som landets beste hockeypublikum. Å komme til CC Amfi er en opplevelse for alle klubber, fordi de vet at der venter en fullsatt ishall og en entusiastisk stemning. Med en bred spillerstall og en trener som klarer å mobilisere det lille ekstra er det mange år siden Storhamar hockey har hatt så gode forutsetninger for å gå helt til topps.

Onsdag kveld kunne HamKam avholde et årsmøte preget av optimisme. Økonomien er i orden, takket være ildsjeler som bidrar av egen lomme. Slik er fotballøkonomien blitt at det er vanskelig å satse på toppnivå uten slik støtte. Tida da klubben sto med tiggerlua i hånda hos kommunen ser ut til å være over. Og med opprykket fra 2. divisjon kan HamKam igjen begynne å sikte seg inn mot det øverste nivået.

Storhamar håndball har også gjenreist en klubb som slet tungt økonomisk. Trener Arne Senstad snakker entusiastisk om en plass i europacupen. Det gnistrer av laget i den nye, flotte hallen. Livet står og faller ikke med idrettslig suksess. Men idretten har i alle år preget Hamars selvbilde, og bidratt til samhold og identitet. Derfor vil et mesterskap bety så mye for byen etter noen år i skyggenes dal. Vi krysser fingrene og håper på Storhamar. Det har supporterne og byen fortjent.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke