23. okt
 
Dovrebanen er nedgradert
HA MENER De som kjører med tog mellom Eidsvoll og Drammen har gode tider. Hyppige avganger, mange vogner og nye seter.

Publisert: 21.jan.2015 04:00
Oppdatert: 21.jan.2015 06:56

For dem som reiser mellom Oslo og Hamar har dessverre situasjonen blitt drastisk forverret. Passasjerene i Hamar-regionen er åpenbart ikke prioritert av NSB. Doble togsett er erstattet med enkle, noe som reduserer setekapasiteten til det halve. Regiontogene er til dels erstattet med lokaltog, noe som betyr en lavere standard.

Resultatet er stappfulle tog som gjør at passasjerene på enkelte rushtidsavganger har måttet ta til takke med ståplass mellom Hamar og Gardermoen. Komfortvogner og stillevogner er heller ikke lenger selvsagt.

NSB-personalet må ta støyten i form av sinte passasjerer som forlanger en forklaring.

Endringene er et bevisst grep fra NSB. Det er passasjerene på det sentrale Østlandet som prioriteres, for her bor det flest mennesker. Derfor er Eidsvoll nå endestasjon for Vestfoldbanen, ikke Lillehammer. Slik blir Hamar en utkantby på NSB-kartet, i stedet for en av de mest trafikkerte stasjonen på Dovrebanen.

Forklaringen NSB gir er at det mangler togsett for å gjennomføre satsingen mellom Drammen og Eidsvoll. Det loves nye tog til sommeren, og da blir det kanskje mulig å sette inn flere togsett og benytte regiontogene på det som faktisk er en regionstrekning.

Imens må passasjerene smøre seg med tålmodighet og vente på sommeren.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke