23. okt
 
Eiendomsskatt som sovepute
HA MENER 

Publisert: 20.jan.2015 07:47
Oppdatert: 20.jan.2015 08:22

Ringsaker Arbeiderparti vil klokelig nok ikke lenger frede eiendomsskatten. Sjelden har man bommet så stygt på et valgløfte. Kritikken har ikke uteblitt, men ordfører Anita Ihle Steen (Ap) valgte å bite i det sure eplet og øke eiendomsskatten framfor å kutte i det offentlige tjenestetilbudet. Mange undersøkelser viser da også at folk er villige til å betale mer skatt hvis det settes opp mot offentlig velferd.

Samtidig er det nå en åpenbar fare for at eiendomsskatten blir sovepute for mange kommuner. Så lenge den kan økes blir dette et enkelt middel å ty til, framfor å tvinge fram en grundigere gjennomgang av kommunens organisasjon og drift. Her merker vi oss at Ringsaker Ap også sier kategorisk nei til konkurranseutsetting av kommunale tjenester.Vi tror det er uklokt å være bastante motstandere av å involvere private aktører. Det behøver ikke være det samme som å omfavne høyrepartienes idealisering av privatisering. Med økende krav til kommunene bør vi ha en levende debatt om av hva det offentlige faktisk skal ha et ansvar for. Pleie- og omsorgstjenester bør prioriteres høyt. Vi undrer oss mer over at Ringsaker Ap også inkluderer renhold og matproduksjon i åpenbare offentlige oppgaver.Det tar neppe lang tid før eiendomsskatten i Ringsaker igjen må økes. Derfor er det viktig å finne flere virkemidler enn dette. Vi anbefaler en åpen debatt om hvordan kommunen kan drives, med gode løsninger for innbyggerne som mål.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke