23. okt
 
Ekstremværet er her for fullt
HA MENER 

Publisert: 19.des.2015 04:00
Oppdatert: 19.des.2015 03:59

Det har vært unntakstilstand på Hedmarken de siste døgnene. Underkjølt regn har gitt en lang rekke dramatiske situasjoner. Busser har kjørt inn i bygninger og sperret vegen. En traktor skled rett inn i et julebord. Skolebussene har ikke kunnet kjøre, og i perioder har all busstrafikk stått stille. Drosjene står, hjemmehjelpen kommer ikke alltid fram, søppelbilene får ikke hentet avfallet og folk faller på isen og fyller lokalene til legevakten.

I tillegg rammes turistnæringen av det uvanlige desemberværet. Når det nesten ikke er mulig å kjøre opp løyper i Ringsakfjellet, kan virkningene også bli store for turistnæringen. Senvirkningene av at folk opplever at de ikke lenger er garantert snø i desember, kan være betydelig. Men hvem skulle kunne forutse at det bare er ti centimeter snø på en tid av året det som oftest er minst en meter?

Ekstreme værforhold er dessverre kommet for å bli. Ekspertene har i flere år spådd at klimaendringene vil gi oss våtere og villere vær. De siste dagenes hendelser bekrefter nettopp det. Offentlige etater har hatt sin fulle hyre med å håndtere en ekstraordinær situasjon.

I all hovedsak synes vi ansvarlige myndigheter har håndtert situasjonen bra. Bussene har kommet på vegen så raskt som det var forsvarlig. Det har vært intensiv strøing og befolkningen har ikke rapportert om situasjoner som har vært kritiske, og ikke håndtert på en tillitvekkende måte.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke