buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
OVERSKUDD: Engangsinntekter gjør at Hamar kommune går med 45 millioner kroner i pluss. Likevel må det fortsatt kuttes for å sikre en forsvarlig drift i framtiden. Illustrasjonsfoto: Christian E. Bergheim
 
En gladsak for Hamar
HA MENER 

Publisert: 13.feb.2016 04:00
Oppdatert: 13.feb.2016 08:35

Noen ganger skal vi bare være glade for at hellet er med oss. Akkurat nå gjelder det Hamar kommune, som har fått minustall til å bli plusstall. Kommunen var på vei inn i en økonomisk uføre, med en drift som ikke lenger var i balanse. Nå gir en uventet økning i skatteinntektene og høyere renteinntekter enn planlagt plutselig et overskudd for 2015 på 45 millioner kroner.

Det er all grunn til å glede seg over dette resultatet. I valgkampen i fjor spådde ordfører Einar Busterud (BBL) demonstrasjonstog i gatene, som følge av kutt i de kommunale tjenestene. Protestene har uteblitt, og kommunen har nå et noe større pusterom.

Samtidig er det klart at dette er engangsinntekter, som ikke Hamar kommune kan budsjettere med i årene som kommer. Det er fortsatt behov for å gjøre noe med kommunens generelle drift. Det aller viktigste grepet er kanskje at budsjettoverskridelser hos kommunens enheter ikke lenger aksepteres. Her har Hamar kommunes gunstige økonomi gjennom mange år kanskje bidratt til politisk aksept for en for svak økonomistyring.

Derfor er det betryggende at rådmann Bjørn Gudbjørgsrud fortsatt holder fast ved at budsjettet for 2017 må kuttes med 30 millioner kroner. Rådmannen har tydeliggjort hvor reduksjonene må komme. Blant annet skal Nav-ledelsen få stønadsnivået ned. Derfor blir det interessant å se om 2016 vil vise at kommunen drives mer effektivt, uten at det i for stor grad rammer innbyggerne.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat