buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
 
En meningsløs ostekrig
HA MENER 

Publisert: 17.feb.2016 04:00
Oppdatert: 17.feb.2016 03:59

Det pågår for tiden en ostekrig mellom Synnøve Finden og Tine. De to meierigigantene har allerede hatt en runde i rettssalen om Synnøve Findens nye ost, som har etiketten «en jarlsbergost-type». Dermed er den i direkte konkurranse med Tines velkjente flaggskip Jarlsberg, som forbrukerne kjenner så godt.

Den nye «jarlsbergosten» er nå ute i butikkene med ordet «sensurert» limt over Jarlsberg-navnet, etter en rettsavgjørelse. Medieomtalen og sensurbegrepet gjør at forbrukerne nå er mer enn oppmerksomme på den nye osten i disken. Det er åpenbart at dette handler om markedsføringsarbeid fra Synnøve Findens side.

Konkurransen på matmarkedet kan gi forbrukerne mer å velge mellom. Svakheten ved norske matbutikker er at utvalget er langt dårligere enn i andre europeise land. Siden vi er såpass få her i landet, er det mer krevende å tjene penger på nisjeprodukter. I tillegg er nok det voldsomme prisfokuset med på å styre både handlevaner og butikkutvalg mot det som allerede selger mest.

Men ostekrigen til Tine og Synnøve Finden er på ingen måte noe forsøk på å gi forbrukerne et bedre tilbud. Dette er et primitivt forsøk fra Finden på å gi kundene en ost vi allerede har. Faren er at de undervurderer forbrukeren, som kanskje setter mer pris på den som lanserer noe nytt og annerledes. Forsøket på å snike seg inn under Tines suksess med Jarlsberg vitner mest om fantasiløshet.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat