buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
Therese Johaug.
FOTO: NTB Scanpix.
 
En riktig dom for Johaug
HA MENER Det har vært mange reaksjoner etter at Therese Johaug ble idømt en utestengelse på 18 måneder for doping.

Publisert: 25.aug.2017 10:14
Oppdatert: 25.aug.2017 10:19

Det er forståelig. Johaug har vært et symbol på norsk idrettssuksess, og en utøver mange gjerne vil identifisere seg med. Vi vil dessuten helst tenke at de norske utøverne ikke doper seg. Slik Norge også liker å se seg selv som en foregangsnasjon i kampen mot doping.

Det bildet slår nå sprekker. Det kan innvendes at den konsentrasjonen av clostebol Johaug hadde i blodet var lav og ikke prestasjonsfremmende. Men andre topputøvere har blitt dømt for enda lavere konsentrasjon enn Johaug. Rekken av dopingtatte idrettsutøvere som bedyrer sin uskyld er lang. Videre har Johaug stolt blindt på sin lege. Skulle dette frikjenne henne vil enhver dopingtatt utøver bare kunne peke på legen. Vi har sett eksempler på hvordan leger i andre idrettsnasjoner har latt seg bruke i organisert doping.

LES OGSÅ: Kommentatorer uenige

Utøveren må til sjuende og sist selv ta ansvaret. Og dommen peker på at en så erfaren idrettsutøver som Johaug ikke registrerte at det sto en tydelig varseltrekant på pakningen med ordet «doping». Hun gjorde heller ikke et minimum av undersøkelser for å finne ut hva kremen inneholdt. Utestengelse på 18 måneder er omtrent midt på treet for denne type forseelser. Det er altså egentlig ingen grunn til å bli overrasket.

Det betyr ikke at vi ikke forstår Therese Johaugs  sterke behov for å uttrykke at hun ikke har dopet seg med vilje og føler seg uskyldig. Men Norge som idrettsnasjon kan ikke sette til side et regelverk som har felt andre utøvere, fordi det nå er en norsk idrettsstjerne som har brutt reglene.

Vi synes også skiforbundets ledelse bør gå i seg selv. Med Sundby-saken har to norske utøvere gått i dopingfella. Det burde være unødvendig. Skilederne kan ikke ha etablert gode nok rutiner og sørget for at utøverne er bevisste nok på reglene. De har rett og slett sviktet dopingarbeidet på hjemmebane.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat