22. okt
FOTO: TROND LILLEBO.
 
En stivbeint praksis av UDI
HA MENER Chilenske Marcos Fernandez er kastet ut av Norge. Hamar Arbeiderblad presenterte i helgen historien om tennistreneren som er gift med en norsk kvinne i Hamar, men som ikke tilfredsstiller kravene for oppholdstillatelse i Norge.

Publisert: 02.nov.2015 04:00
Oppdatert: 02.nov.2015 07:08

Fernandez jobber på heltid som talentutvikler i tennis i Innlandet. Ingen betviler hans kvalifikasjoner når det gjelder oppgaven med å bygge opp tennissporten her i regionen. Men regelverket er utformet slik at innbyggere fra land utenfor EU må ha en fagutdanning eller trene toppidrettsutøvere. Dermed faller unge Fernandez utenfor.

Vi må ha et regelverk som utlendingsmyndighetene kan forholde seg til når oppholdstillatelse skal gis. Men det må også være lov å bruke hodet. I denne saken ser det ut som UDI ikke har vært i stand til å løfte blikket fra paragrafene. En ung Hamar-kvinne blir skilt fra sin mann. En dyktig chilensk trener får ikke trene tennistalentene i regionen, noe både utøvere og klubber beklager sterkt. UDI sitter igjen med en sak som når man legger moral og logikk til grunn, er vanskelig å forsvare i opinionen.

Denne utvisningssaken har med andre ord bare tapere. Marcos Fernandez har forholdt seg til de vedtak UDI har gjort, og har reist tilbake til Chile. Han venter nå på at hans klagesak skal behandles. Han får nemlig ikke oppholde seg i Norge mens dette skjer. Vi vil oppfordre UDI til å bruke den gamle fjellvettregelen: Det er ingen skam å snu.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke