buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
TUSENVIS MØTTE OPP: LO, Unio og YS gjennomførte en politisk streik i to timer fra klokken 14 til 16 onsdag ettermiddag i protest mot regjeringens forslag til endringer i arbeidsmiljøloven. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 
En viktig politisk streik
HA MENER I går streiket fagbevegelsen over hele landet mot de foreslåtte endringene i Arbeidsmiljøloven.

Publisert: 29.jan.2015 04:00
Oppdatert: 29.jan.2015 07:12

En streik som både LO, YS og Unio står bak viser at regjeringen har alle de store arbeidstakerorganisasjonene mot seg.

Riktignok har aldri forholdet mellom fagbevegelsen og de to høyrepartiene vært hjertevarmt. Men enhver regjering må forholde seg til den godt organiserte fagbevegelsen.

Vårt samfunn er bygget på et avtaleverk som ikke inviterer til hyppige streiker og aksjoner. Derfor er gårsdagens streik et tydelig signal ved bruk av de kampmidlene som finnes.

Noen mener at bruken av streikevåpenet er en overdrivelse. Aftenposten kaller på lederplass streiken for et overspill, og viser til professor Steinar Holden som mener endringsforslagene er moderate.

Fagbevegelsen risikerer å ha brukt opp sin argumentasjon og sine kampmidler, hvis regjeringens endringer skulle bli mer omfattende.

Vi ser det ikke slik. Å åpne for økt bruk av midlertidige ansettelser er en svekkelse av arbeidstakernes rettigheter. Bedriftene kan oftere erstatte fast ansatte med vikarer, og får en større gruppe ansatte med dårligere ansettelsesforhold.

I andre europeiske land står fagbevegelsen med ryggen mot veggen. Avtaleverket gir arbeidstakerne en svakere posisjon, og fagbevegelsen er svekket som en følge av økonomisk krise og arbeidsledighet.

Vi tror den norske fagbevegelsen gjør klokt i å beskytte Arbeidsmiljøloven slik den er i dag.

Ettergivenhet vil invitere til ytterligere uthuling.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat