22. okt
JUBEL: Tor Andre Johnsen, Bård Hoksrud og Gunnar A. Gundersen er glade for at det blir E6 fram til Biri.
FOTO: CHRISTIAN E. BERGHEIM.
 
Endelig får vi E6-millionene
HA MENER I dag legger finansminister Siv Jensen (Frp) fram sitt forslag til nytt statsbudsjett. Dette er det første budsjettforslaget den borgerlige regjeringen har ansvar for alene.

Publisert: 08.okt.2014 04:00
Oppdatert: 08.okt.2014 06:31

Nå ligger det ingen føringer fra Stoltenberg-regjeringen, og vi får et klarere bilde av prioriteringene til Høyre/Frp-regjeringen. Særlig i Fremskrittspartiet er det knyttet forventninger til at budsjettforslaget vil være en tydelig markering av at partiet sitter i regjering. Derfor er det også forståelig at Tor André Johnsen (Frp) i dagens HA beskriver det som en seier at de vil sikre penger til ferdigprosjektering av ny firefelts E6 fra Kolomoen og helt til Biri.

Opptakten til budsjettframleggelsen har vært preget av uvanlig stillhet. Mens enkeltstatsråder ofte har lekket godbiter fra budsjettet til media i dagene før presentasjonen, har det i år vært nærmest fritt for budsjettlekkasjer. Årsaken er nok at regjeringen er avhengig av flertall med sine samarbeidspartnere i Stortinget, Venstre og KrF. De to partiene har i stor grad forholdt seg lojale til samarbeidsavtalen. Unntaket er KrF-leder Knut Arild Hareide som gjorde det klart at han ikke vil være med på 10 milliarder kroner i skattekutt. For øvrig har partiene vist disiplin, og unnlatt å forhandle om budsjettet i media i forkant.

For vår del har spenningen særlig vært knyttet til bevilgninger for veg og jernbane. Det ble ikke presentert noe eksakt tall på Bård Hoksruds kontor i går, men som HA tidligere har skrevet, er rundt 200 millioner kroner nødvendig for videre planlegging av ny E6 til Mjøsbrua. I fjor lovte Johnsen at denne viktigste enkeltsaken i statsbudsjettet for vår region skulle på plass hvis Frp kom i regjering. Når de nå leverer - med forbehold om at budsjettet godkjennes av Stortinget - er det både gledelig og av svært stor betydning for Innlandet. Både Johnsen og Høyres Gunnar A. Gundersen har nedlagt et stort arbeid for å få gehør i regjeringen. Nå regner vi med at regjeringen også sørger for å holde god framdrift på utviklingen av jernbanens InterCity, slik at det forventete dobbeltsporet til Hamar ikke blir forsinket.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke