23. okt
Natt i Hamar.
 
Endelig utekontakt igjen
HA MENER Fra og med 2018 vil det igjen være en utekontakt i Hamar kommune. Det er en av de gode nyhetene i rådmannens budsjettforslag som ble lagt fram i går.

Publisert: 01.nov.2017 21:15
Oppdatert: 01.nov.2017 21:17

Dermed vil seks års fravær fra denne stillingen være over for byen. Både politiet og andre fagfolk har i lengre tid etterlyst stillingen. I september sa for eksempel leder Sven Kaare Sunde i Landsforeningen for oppsøkende sosialt ungdomsarbeid (LOSU) til HA at foreningen lenge har vært bekymret for situasjonen i Hamar. Samtidig sa Arne Wiggo Rognås ved forebyggende enhet ved Hamar politistasjon at byen er avhengig av utekontakter som kan moderere uønsket virksomhet og atferd.

I budsjettforslaget er det satt av 750.000 kroner til formålet. Det er nok til å dekke en stilling. Samtidig legges det inn penger til et årsverk som fritidsveileder, et årsverk som familiekoordinator og en styrking av barnevernet. SLT-koordinator Trond Grue betegner den ene stillingen som utekontakt som mangel på satsing. Hamar er det 17. største tettstedet i landet, og sammenliknet med nabokommunene blir det også smått. Ringsaker har seks stillinger, Stange har tre.

Vi er enig i at en stilling til dette formålet er i tynneste laget. Det vitner mer om en sandpåstrøing enn en reell satsing. Forebygging krever ressurser og langsiktig arbeid. Vi håper budsjettbehandlingen utover høsten vil bringe fram muligheter for en ytterligere satsing. Men i alle fall er dette en begynnelse. Det er vel liten tvil om at behovet er der i fullt monn.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke