buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
 
Enklere å reise kollektivt
HA MENER 

0
Publisert: 07.aug.2014 04:00
Oppdatert: 07.aug.2014 06:40

Noen ganger er det som kan se ut som den mest naturlige ting i verden, og som vil gjøre hverdagen enklere for mange, omtrent umulig. Som for eksempel på en enkel måte å kunne finne ut når bussen går i et annet fylke, og å kunne kjøpe billett til denne bussen. På tross av forsøk i flere år har det ikke lykkes å få til en fungerende nasjonal reiseplanlegger og et felles billettsystem. Og synderne er «småkonger» rundt om i fylkene. De har hatt makt og myndighet til å sette egne interesser foran kundenes behov.

En av de åpenbare årsakene til at det ikke har blitt nasjonale systemer, er organiseringen av kollektivtransporten på landsbasis. Det er fylkeskommunen som har ansvaret for kollektivtransporten i hvert fylke, og de aller fleste har valgt å lage egne elektroniske billettsystemer som ikke snakker med hverandre, og lokale reiseplanleggere som ikke klarer å ta deg over grensen til nabofylket. I tillegg har de ulike takstsystem, ulike nettbutikker og apper med et utall ulike betalingsløsninger, og hvert sitt billettspråk der en enkeltbillett ikke nødvendigvis heter noe så enkelt som «billett», men kanskje «Rufus impuls» eller «enkeltskyss».

Før ferien ba et enstemmig storting, etter forslag fra Venstre, regjeringen ta initiativ til å opprette en nasjonal ordning med tilbud om elektronisk billett for sømløse kollektivreiser over hele landet, i samarbeid mellom de ulike aktørene. Dagens organisering gjør at regjeringen vil være avhengig av velvillighet fra fylkene for å komme i mål med saken. Hedmark Venstre bebudet i går et forslag i fylkestinget i løpet av høsten om at Hedmark skal være pådriver for at ordningen skal fullføres raskest mulig. Hedmark Trafikk vil ha en sentral rolle i dette arbeidet. - Det fylkeskommunale tilbudet hos oss må ikke være til hinder for at det skal være enkelt å reise for folk fra vårt fylke til andre fylker på arbeid eller på ferie, mener fylkesleder Sjur Skjævesland. Det bør ikke være noe i vegen for at forslaget får enstemmig tilslutning i fylkestinget.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat