buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
Jonas Gahr Støre
 
Et litt utydelig Arbeiderparti
HA MENER Etter mange måneder med meningsmålinger som gjorde Jonas Gahr Støre til en sannsynlig statsminister etter valget i september, har Arbeiderpartiet den siste tida rast nedover.

Publisert: 17.aug.2017 16:25
Oppdatert: 18.aug.2017 13:20

De siste målingene gir en oppslutning på godt under 30 prosent. Skulle dette bli valgresultatet ryker antakelig stortingsflertallet for Støre.

Spekulasjonene er i full gang om hva som har gått galt for Ap. Vi tror det er viktig å huske at det fortsatt er lenge igjen av valgkampen. Mye kan fortsatt endre seg, og ingen partier er så velorganisert når det handler om å utkjempe en seig valgkamp.

Vi vil likevel peke på to faktorer som vi tror ikke har vært til fordel for Ap. For det første har vi lenge advart mot å legge seg for tett opp mot argumentasjonen til Senterpartiet. Det kler ikke Ap å framstå som et parti som vil hindre reformer. Støre blir fort en dårlig utgave av Trygve Slagsvold Vedum. Vi spør oss også om det å kjøre store skatteøkninger som en viktig valgkampsak begeistrer velgerne.

Det er viktig å markere at det er et verdivalg vi står foran. Men hvis dette først og fremst skal illustreres med 15 milliarder kroner i økt skatt, spørs det om velgerne kjøper budskapet. Da mister man fort velgere til SV, som har vært skarpere på å tydeliggjøre forskjellene på dagens regjering og venstresiden. I tillegg har Støre drevet en utstrakt flørt med KrF og til dels Venstre. Til sammen gjør dette Arbeiderpartiet til et litt utydelig regjeringsalternativ. Det er ikke det som trengs hvis dette er et valg mellom ulike verdier i samfunnet.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat