23. okt
POPULÆRT: Teater Innlandet: «Rekyl» med Line Heie Hallem var en av de sentrale forestillingene i 2016, som fikk svært god mottakelse.
Foto: Gisle Bjørneby
 
Et teater verdt å kjempe for
HA MENER 

Publisert: 27.mar.2017 17:34
Oppdatert: 27.mar.2017 18:33

Teater Innlandet måtte avlyse en turné i fjor for å holde budsjettet. Nå kommer teatersjef Janne Langaas med en bekymringsmelding. Til tross for et overskudd på 130.000 kroner, ser hun at de økonomiske rammene for neste år blir enda dårligere. Grunnen er at tilskuddet fra kulturdepartementet ikke øker like mye som lønns- og prisveksten. Dermed må teatersjefen kutte kostnader.

Teater Innlandet er en suksesshistorie helt og fullt. Janne Langaas har klart å skape et spennende regionteater, som har høstet stor kunstnerisk anerkjennelse. Hun gjør det med et bredt repertoar, som spenner fra de store folkelige oppsetningene, til smale forstillinger som tilbyr mer eksperimentelt teater. Vi har fått alt fra kassasuksessen om Øystein Sunde som fikk folk til å gå mann av huse, til torgteater i en gul container.

Hun har også mestret den krevende balansegangen det er å være teater for både Oppland og Hedmark. Alle som kjenner til mistenksomheten mellom de to innlandsfylkene vet hvor lett det er å havne i ildlinjen. Med en publikumsøkning på 60 prosent i Oppland i fjor utlignes det faktum at Teater Innlandet har sitt hovedsete i Hamar kulturhus.

Teater Innlandet får flere millioner kroner mindre i støtte enn sammenlignbare teatre som Ibsen teater, Teatret Vårt i Molde og Nordland Teater. Vi ser ingen grunn til at det skal være slik. Å løfte et så godt teater som vi har i Innlandet til samme nivå som andre regionteatre, bør være en viktig sak å jobbe for på Stortingets hedmarksbenk.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke