23. okt
Unikt samarbeid mellom Høgskolen i Hedmark, Hamar kommune, Elverum kommune, Hedmark fylkeskommune og nærimgslivet lokker amerikansk aktør til Hedmark
FOTO: Trond Lillebo
 
Etablering for framtida
HA MENER 

Publisert: 13.des.2016 17:42
Oppdatert: 13.des.2016 17:55

Når det internasjonale IT-selskapet EON Reality etablerer seg i Hamar utpå nyåret, er over hundre nye arbeidsplasser på tre år bare én av de positive, mulige konsekvensene. Det er meget velkomment. Minst like spennende og viktig er de ringvirkningene selve bedriften kan bidra med innenfor store sektorer som undervisning og underholdning.

Om ikke alle selv har prøvd såkalte VR-briller ennå, har de fleste av oss hørt om mulighetene som ligger i å ta på seg en slags maske og oppleve at man «er» et annet sted, med en annen virkelighet 360 grader rundt seg. Det handler ikke bare om hvordan man kan kommunisere, men også hva man kan se og oppleve «sammen» med andre og på tvers av reell fysisk avstand. EON Reality utvikler programvare til denne type virtuell virkelighet.

At teknologien er en gullgruve for underholdningsindustrien, er ikke vanskelig å se for seg. Men også når det gjelder undervisning vil muligheten for å «være til stede» i bestemte miljøer og se alt rundt seg i 3D åpne for enorme muligheter innenfor opplæringssektoren. Mekanikere, helsearbeidere eller piloter kan ved hjelp av virtuell virkelighetsteknologi få unik erfaring med å håndtere tilnærmet reelle situasjoner. Mulighetene er kanskje uoverskuelige, men med denne teknologien vil tilgjengelighet eller avstander ikke lenger være en faktor.

Det er en fjær i hatten for spillmiljøet ved og rundt Høgskolen i Hedmark at EON Reality velger å komme til vår region, og det vil utvilsomt styrke det etablerte spillmiljøet i distriktet kraftig å få slike samarbeidspartnere å trekke veksler på.

Den framtidsrettede etableringen er blitt mulig gjennom et samarbeid mellom Elverum og Hamar kommuner. En frisk satsing på 16 millioner kroner er et bevis på at de virkelig vil noe, og bidrar ytterligere til å sette Hamar på det kartet som Making View har markert seg på. Det bør heller ikke være grunn til bekymring for de offentlige investeringene, når man ser hvilken veg teknologiutviklingen går. Virtuell virkelighet er bare i startgropa.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke