buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
FESTIVAL-ARRANGØR: Anja Katrine Tomter. FOTO: Kristian Einang
 
Får riktig arrangør pengestøtte?
HA MENER 

Publisert: 09.okt.2016 21:53
Oppdatert: 09.okt.2016 22:03

Når festivalene i distriktet søker om offentlig støtte, legger de ved ønskelista over artister de har lyst til å booke – ikke bare de navnene som faktisk er klare. Slik skal politikere og andre som sitter på pengesekkene få innblikk i hva festivalene mener de trenger penger til. Men gir det en riktig og rettferdig fordeling av midlene?

La det være sagt; vi er de første til å bejuble det boblende kulturlivet i distriktet vårt og hylle dem som får det til. Både Hamar og Hedmarken for øvrig har et rikt tilbud og mange muligheter for et musikkelskende publikum. I det siste har det faktisk vært såpass mye, at man har måttet etablere et felles forum for arrangører, for å unngå at store konserter skal kollidere og «slå hverandre i hjel». Det er bra.

Og når AnJazz i sin søknad til kommunen om 400.000 kroner har Randy Crawford og Chick Corea på artistlista, ser det flott ut på papiret. Verdensstjerner til Hamar vil selvfølgelig både innbyggere og politikere ha. Det bygger byen vår som en attraktiv kulturby. Men når det viser seg at festival-bookerne allerede vet at Chick Corea er helt uaktuell for 2017, er det viktig at de som bevilger penger holder tunga rett i munnen. Gir de egentlig støtte til gode intensjoner og ambisjoner? Ønsketenkning? Eller fri fantasi?

Nei, alle artistlister kan ikke være klare når pengene fordeles. Der må man jobbe langsiktig og parallelt, både med booking og finansiering. Og når både kultursjef i Hamar, Morten Midtlien, og Kulturrådet sentralt mener dette er en vanlig og grei praksis, skal ikke vi si at det er juks. Likevel minner det unektelig om andre saker man kjenner til fra offentlighetens lys, der antall medlemmer på papiret – som man har fått tilkjent økonomisk støtte for – slett ikke harmonerer med faktisk antall reelle medlemmer i foreningen.

Det er, og bør være, kamp om de offentlige tilskuddskronene. Og selvfølgelig går man høyt ut i festivalstyrene. Det skal bokstavelig talt siktes mot stjernene når man planlegger, men når man søker om støtte med navn man vet er uaktuelle, økes risikoen for at man får penger som andre arrangører, med signerte artistkontrakter, kunne hatt mer bruk for. Og det låter bare umusikalsk.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat