buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
 
Familiehjelpa vekker interesse
HA MENER 

0
Publisert: 27.okt.2014 04:00
Oppdatert: 27.okt.2014 09:00

Familiehjelpa i Stange vekker igjen nasjonal interesse. Det er ikke første gangen. Også tidligere har det gode arbeidet som blir gjort med dette tilbudet i Stange vært gjenstand for studier i rikspolitisk sammenheng.

Før helgen hadde Stange kommune besøk av Arbeiderpartiets helsepolitiske utvalg. Dette er ett av utvalgene som ble satt ned da Jonas Gahr Støre tidligere i år etterfulgte Jens Stoltenberg som partileder. Utvalgene har som oppgave å utforme viktige deler av den framtidige politikken for landets største parti, og politikk det er grunn til å tro etter hvert vil bli regjeringspolitikk. Det var arbeid med barn og unge som denne dagen sto på programmet.

Utvalget var på rundtur i Norge for å se på det ypperste av helsepolitisk arbeid i kommunene. Leder Barbro Hætta fortalte at utvalget hadde hørt om suksessen med Familiehjelpa i Stange. Kanskje har de hørt det av tidligere statssekretær Kjell Erik Øye i Helsedepartementet. Øye og hans folk var på besøk i Stange for halvannet år siden, og lot seg blant annet imponere av tilbakemeldinger om at hele 80 prosent av dem som har vært i kontakt med dette lavterskeltilbudet hadde fått en bedre hverdag. Resultatet vakte oppsikt i hele Helse-Norge. Psykolog Birgit Valla er faglig leder for Familiehjelpa i Stange, og hun har nå skrevet bok om suksessen.

Det helsepolitiske utvalget var ute for å samle informasjon til sitt arbeid. Materialet skal være kunnskapsgrunnlaget for nye løsninger for norsk helse og omsorg i framtida. Familiehjelpa i Stange har ingen ventetid, og satser på å være der når det er behov for den. Hjelpa trår til for eksempel i tilfeller der foreldre strever med barna, i skilsmisser eller andre konflikter, tilfeller av mobbing eller når foreldrene selv strever. Måten Familiehjelpa jobber på gjør at en også får mye ut av begrensede ressurser. Det gode og nyskapende arbeidet i Stange fortjener all den oppmerksomheten det blir gitt, og Helse-Norge fortjener å få del i de kunnskapene og erfaringene som er høstet.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat