23. okt
 
Fire felt til København
HA MENER 

0
Publisert: 26.jun.2015 04:00
Oppdatert: 26.jun.2015 07:58

En historisk dag for innlandet i går, da den siste strekningen av firefelts E6 ble høytidelig åpnet og trafikantene fikk slippe til på den nybygde vegen. Dermed er tredje og siste etappe av gigantanlegget Fellesprosjektet E6-Dovrebanen fullført. Den nest siste etappen er fullføringen av dobbeltsporet på Dovrebanen. Det skjer i desember i år. Aller sist kommer bygging av lokalveg i området og gang- og sykkelveg.

Strekningen som ble åpnet i går, skulle etter planen ha vært ferdig i desember i fjor, men konkurs hos entreprenør Alpine Bau gjorde at arbeidene her ble forsinket et halvt år. Den nye vegen gir bilistene sammenhengende firefelts E6 fra Kolomoen i Stange til Tanumshede i Sverige. Fra 6. juli kan en kjøre firefelts E6 fra Kolomoen via Göteborg til København.

Den nye vegen har vært gjenstand for langvarige politiske dragkamper mellom vegmyndighetene og Stange og Eidsvoll kommuner. Ønskene om tunneler og såkalte avbøtende tiltak var flere enn det som ble resultatet. Nå setter lokalsamfunnet sin lit til vekst og utvikling fordi vegen til Oslo og Gardermoen er blitt kortere. Hvis vi får råd til å bruke den. 234 kroner i bomavgift for å kjøre tur-retur Kolomoen-Gardermoen er så dyrt at folk vil kvie seg for å bruke vegen, sa lederen i Mjøsen Pendlerforening til NRK i går. Et enstemmig Stange kommunestyre ba i fjor vår samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen om å få satt ned bompengeandelen for prosjektet fra 70 til 50 prosent og forlenge nedbetalingstida for å hjelpe blant andre pendlerne. Det øret ville ikke Frp-statsråden høre på.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke