23. okt
 
Flyktningene fra Syria
HA MENER 

Publisert: 05.sep.2015 04:00
Oppdatert: 05.sep.2015 07:47

Et bilde av tre år gamle Aylan Kurdio går nå verden over på sosiale medier. Den lille gutten ble skylt opp på stranda i feriebyen Bodrum. I en liten gummibåt forsøkte Aylan og hans fem år gamle bror sammen med foreldrene å komme seg til Canada. Bare faren i den syriske familien overlevde etter at båten kantret. «Han hadde et navn: Aylan Kurdi. Rask handling kreves. En mobilisering i hele Europa trengs raskt», skrev Frankrikes statsminister Manuel Valls på Twitter.

Det er bilder som dette, som gjør at politikere verden over forstår at det nå kreves handling. Flyktningstrømmen fra Syria krever ekstraordinære tiltak, den krever at landene i Europa tar et felles ansvar for å ta imot langt flere flyktninger enn før.

Alle kommuner i Norge har fått beskjed av regjeringen om å bosette 50.000 flyktninger de neste tre årene. Både Stange og Hamar har sagt ja til å øke sine kvoter. Stange skal ta imot 45 flyktninger neste år, mens Hamar øker antallet fra 55 til 75. Det er absolutt ikke for mange. Tross utfordringene i kommuneøkonomien vil en sammenligning med for eksempel Tyskland vise at Norge har alle muligheter til å gjøre mer. Med en arbeidsledighet på 9 prosent venter Tyskland 800.000 nye flyktninger i år.

Kommunene på Hedmarken kunne altså strukket seg enda lenger. Vi vet at det er ressurskrevende å bosette flyktninger. Men med den prekære situasjonen verden opplever nå må vi løfte blikket og ta et felles tak for mennesker på flukt.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke