buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
BLIR IKKE DESTRUERT: Kommunen har bestemt seg - stupetårnet skal tas i bruk, og det skal ikke koste mer enn 26,5 millioner kroner.
FOTO: TROND LILLEBO.
 
For sent å snu - stup i det!
HA MENER 

Publisert: 11.apr.2014 04:00
Oppdatert: 11.apr.2014 08:20

Stupetårnet - Sesong 3. Dessverre fortsatt ingen tegn til at rådmannen skal iføre seg sin badebukse og foreta sitt lovete svalestup fra toppen av installasjonen. Så langt har ikke tårnet kommet lenger enn en litt trist ferd over Mjøsa, på vei i vinteropplag. Hamar ville ha nasjonal oppmerksomhet. Vi fikk det. Om ikke rådmann Martin Kulild og ordfører Morten Aspeli blir husket for noe annet, så er det det famøse stupetårnet. Mens harselasen landet rundt er ellevill, har politikerne igjen vært tvunget til å sette stupetårnet på agendaen. Skal det destrueres eller bygges ferdig?

Hvis informasjonen som nå er lagt på bordet er til å stole på, ender nok formannskapet med grønt lys for ferdigstillelse. Fakta er at det allerede er brukt 18 millioner kroner på den 85 tonn tunge stålinstallasjonen. Skal tårnet destrueres vil det koste ytterligere to millioner. Og viktigst; ingen vil få noen glede av stupetårnet annet enn enda flere elleville programposter i underholdningsprogrammene på radio og tv.

I stedet ser det nå ut til at regningen stopper på 26 millioner kroner. Det er selvsagt langt mer enn noen kunne fantasere om da stupetårnet ble vedtatt. Men det er for sent å snu, og mye tyder på at vi nå har en sikrere kalkyle. Det var fornuftig av ordføreren å ta initiativ til å stanse byggingen i desember i fjor, for å få oversikt over kostnadene som tilsynelatende økte uten noen form for styring. Nå ser det ut som administrasjonen fått kontroll på prosjektet, og dermed kan det sluttføres. Riktignok ikke denne sommeren. Klok av skade vil rådmannen ikke gi noen dato for første stup. Men vi våger oss på å spå at snorene kan klippes sommeren 2015.

Det er ikke sikkert ordfører Morten Aspeli vil ønske altfor mye publisitet rundt akkurat den åpningen. På den annen side vil Hamar utvilsomt ha landets flotteste, dyreste og mest berømte stupetårn. Det er også noe å reklamere med. Vi skal ikke gjenta behovet for å trekke lærdom av saken, men i stedet slutte oss til ønsket om å ferdigstille stupetårnet.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat