buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
ILLUSTRASJONSFOTO: Christian E. Bergheim
 
Forkastelig mobbeapp
HA MENER 

Publisert: 03.feb.2019 21:39
Oppdatert: 03.feb.2019 21:46

De får beskjed om at de er stygge, tjukke, at de ikke burde leve. Hamar Arbeiderblad har satt søkelys på den nye appen som markedsfører seg som «Det mest ærlige stedet på Internett». Det spesielle med appen «Tellonym» er nemlig at du kan sende dine meldinger anonymt. Ingen får vite at det er du som mobber.

VG omtalte nylig en 13 år gammel jente i Nordland som fikk meldinger om at hun måtte regne med å bli voldtatt. Denne formen for «ærlighet» er det ingen som trenger. Tvert imot er digital mobbing ødeleggende for unge liv, og fører til at unge mennesker også i voksen alder sliter med lav selvtillit. I noen tilfeller tar ungdom livet sitt på grunn av massiv og vedvarende mobbing.

Derfor er det godt å se at skolemyndighetene i vår region umiddelbart griper inn overfor dette nye fenomenet. Kunnskapssjefen i Hamar, Dordy Wilson sier at Hamar kommune har sendt melding til foreldrene i hamarskolene, med advarsler mot den nye appen. Ledelsen ved både Børstad og Ajer ungdomsskoler sier til Hamar Arbeiderblad at de kjenner til fenomenet, og er klar over hvor skadelig slik anonym mobbing kan være. Foreldrene oppfordres til å snakke med sine barn, og slette Tellonym.

Samtidig ligger det en fare i at vi fokuserer for mye på den teknologiske biten av mobbingen. Mobbing var et stort problem også før vi fikk Internett. Med den digitale revolusjonen fikk imidlertid mobbingen en helt annen rekkevidde. Det ble også vanskeligere å finne frisoner for den som blir mobbet.

Mobbingens kjerne handler i bunn og grunn om holdninger. Vi må ikke slutte å jobbe med holdningene selv om vi oppfordrer ungdom til å slette apper og legge fra seg mobilen. Både for voksne og barn handler det om å spørre seg selv om det er det er slik du ønsker å framstå, når du kommuniserer digitalt med andre. Vi viser fram vår identitet når vi kommuniserer med andre mennesker. Når vi krenker og mobber andre bør vi spørre oss selv om vi liker det bildet som tegnes av oss.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat