buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
KRITIKK: Knut Fangberget får kritikk av politiker-kolleger etter helomvendingen.
 
Fornyet debatt om sykehus
HA MENER Sykehusdebatten er i gang igjen, utløst av helomvendingen til Hamar Høyre og partiets ordførerkandidat Knut Fangberget.

Publisert: 27.jul.2015 07:08
Oppdatert: 27.jul.2015 07:26

Høyre vil kjempe for fylkessykehus i Hamar, etter å ha konkludert med at det ikke lenger er realisme i planene om et felles spesialistsykehus for Hedmark og Oppland.

Det er positivt at spørsmålet om et mjøssykehus nå ser ut til å bli en del av valgkampen. Dette er en av de kanskje viktigste sakene for Hamar-regionen. Den har altfor lenge vært overlatt til helsebyråkratiet. Utredninger er nødvendig og viktig, men vi må også vite at de gjennomføres fordi et politisk flertall vil omsette konklusjonene i sykehustjenester som gir et bedre helsetilbud til innbyggerne i regionen. Nå har tvilen om dette blitt så stor, at stadig flere forlater tanken på at et mjøssykehus er gjennomførbart.

Dessverre ser vi at debatten raskt handler om lokalisering. Når Elverum-ordfører Erik Hanstad (H) klapper sin partifelle i Hamar på ryggen for den politiske helomvendingen, er det den klammeste omfavnelsen Fangberget kan få. Lokalpolitikere i Østerdalen er for lengst i skyttergravene for å plassert et fylkessykehus i Elverum. Når det i Østlendingen også foreslås å bygge et nytt sykehus i Løten, er det fare for at vi har mistet perspektivet.

To hovedkriterier må telle for lokaliseringen av et nytt sykehus. Helsetilbudet til pasientene må være vesentlig bedre enn i dag. Det må legges i tilknytning til et av regionens bysentre, slik byplanleggerne understreker betydningen av. Arbeidsplasser skaper vekst hvis de plasseres der folk vil bo. Det er i urbane områder. Vi kan ikke se at Høyres utspill har skapt et godt grunnlag for en slik debatt.

Men ansvaret for dette ligger også hos dem som fortsatt mener at et nytt hovedsykehus for Innlandet er gjennomførbart. Nå venter vi på at de som har tiltro til utredningsprosessen kommer på banen, og dokumenter den politiske viljen både nasjonalt og i de to fylkene til å føre prosessen i havn med felles storsykehus som resultat.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat