buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
DEBATT: Fotballproff Brede Hangeland har blåst kraftig liv i debatten om det norske spillmonopolet.
FOTO: NTB Scanpix.
 
Fotballens dobbeltmoral
HA MENER HA MENER Fotballproff Brede Hangeland har blåst kraftig liv i debatten om det norske spillmonopolet.

Publisert: 11.feb.2016 04:00
Oppdatert: 11.feb.2016 10:11

Det er avtalen Norges Fotballforbund (NFF) har signert med TV-selskapet Discovery Networks som er utgangspunktet for Hangelands kritikk. Discovery sender nemlig reklame for utenlandske spillselskap som utfordrer monopolet til Norsk Tipping.

Som Hangeland helt riktig påpeker er avtalen dypt problematisk. Overskuddet til Norsk Tipping går til breddeidretten. Utallige norske fotballbaner er bygd for den såkalte grasrotandelen. I fjor mottok norsk idrett 2,26 milliarder kroner fra Norsk Tipping.

Men NFF vil ha i pose og sekk. Avtalen med Discovery gir 2,4 milliarder kroner over seks år. Samtidig får de utenlandske spillselskapene vise fram sine produkter i sendingene. Ofte profilert av kjente norske idrettsfjes, blant andre John Arne Riise. Slik forsøker utenlandske spillselskap som utelukkende er på jakt etter profitt, å rive ned et system som er selve grunnmuren i norsk idrett.

Hangeland viser at også fotballspillere med millionlønn forstår hvor de kommer fra. Han hadde ikke opplevd profflivet uten først å bli flasket opp i en norsk klubb. Den innsikten mangler dessverre John Arne Riise. Verre er det at fotballforbundet nå driver en balansegang som gjør det vanskelig å argumentere mot spillselskapene. Hvis ikke idretten selv holder tunga rett i munnen, er grasrotandelen snart historie.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat