buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
SIER NEI: Sps Åse Gyda Skålerud (til venstre) og SVs Edel Karin Joløkken (nummer to fra høyre) sier tvert nei til kommunesammenslåing. Også varaordfører Geir Roger Borgedal og ordfører Anita Ihle Steen går sammen med Ap til valg på at kommunegrensene skal forbli uendret for Ringsaker. FOTO: ELI J. HAUGEN.
 
Framtida til Ringsaker
HA MENER De sier tja, men har allerede bestemt seg for nei.

Publisert: 22.jun.2015 04:00
Oppdatert: 22.jun.2015 07:11

Politikerne i Ringsaker har akseptere å delta i samtalene som Stange-ordfører Nils A. Røhne (Ap) har invitert til, for å sondere rundt muligheten for å gjøre Hedmarken til en storkommune. Men åtte av ti politiske partier har allerede programfestet at de vil at Ringsaker skal forbli en egen kommune som i dag. Ved å gi et slikt løfte til velgerne har politikerne allerede sementert debatten.

Vi synes et slikt standpunkt er uttrykk for at man tenker med hjertet, og ikke med hjernen. Kommunereformen krever at det ikke bare vektlegges hvorvidt kommunen er i stand til å gi sine innbyggere de lovpålagte tjenestene på samme nivå som alle andre steder i Norge. Det skal også gjøres en vurdering av hva regionen vil være best tjent med i et framtidsperspektiv, for å skape vekst og utvikling. Når partiene allerede har bestemt seg, blir dette lett bare spill for galleriet.

Særlig reagerer vi på at rådmann Jørn Strand så tydelig går mot en debatt om Ringsakers kommunegrenser. Når både fylker og kommuner skal vurdere hensiktsmessigheten ved dagens struktur, er det upassende at kommunens administrative ledelse forsøker å sette foten ned.

Høyre og Miljøpartiet de Grønne er hederlige unntak som ikke har programfestet at Ringsaker skal bestå som i dag. Skal det bli en reell vurdering av storkommunen, trengs det flere som går til forhandlingsbordet med et åpent sinn.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat