buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
 
Fredning av bygdeskolene
HA MENER 

Publisert: 10.sep.2015 04:00
Oppdatert: 10.sep.2015 04:00

På Hamar Arbeiderblads valgdebatt tidligere denne uka lovte ordfører Anita Ihle Steen (Ap) at barneskolene i nordre Ringsaker er fredet hele den kommende fireårsperioden. Det ble selvsagt mottatt med tilfredshet hos dem som kjemper for bygdesamfunnene. Men løftet er bare gitt for fire år. Begrunnelsen er dessuten at man må se hvordan utviklingen blir i den kommende valgperioden. Det synes vi smaker av politisk handlingslammelse.

Det er selvsagt fristende for enhver politiker å vente til et bygdesamfunn selv innser at en skole er for liten til at den har eksistensgrunnlag. Da slipper man ubehaget med å ta kampen med foreldregrupper som vil slåss for skolen. Men det er ikke politisk handlekraft å vente til skolene er falleferdige og antall elever faller under 50 på hver skole, før man samler elevene i større skoler.

Ringsaker kommune har med hell gjort grep både i Gaupen og Nes. Nå legger Ap seg likevel på en vente- og se-holdning, og utfordres i tillegg i liten grad av de øvrige partiene. En slik holdning er seigpining av fagpersonalet og foreldre og elever. Vi har sett i forbindelse med nedleggelsen av Brumund skole at det slett ikke er noen automatikk i at bygda forsvinner med skolen.

Til sjuende og sist bør vi huske at skolen er til for at elevene skal lære, ikke et virkemiddel for å opprettholde et bygdesamfunn. Større skoler betyr flere lærere og mer kompetanse, og et større sosialt miljø for elevene.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat