buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
Seniorrådgiver Frøydis Sund og rådgiver Anette Solberg ved Likestillingssenteret.
FOTO: ELI J. HAUGEN
 
Frivilligheten skal kuttes
HA MENER Regjeringen kutter i støtten til viktige lavterskeltilbud. Nylig vant Juridisk rådgivning for Kvinner (JURK) Plan Norges jentepris. Dagen etter fikk JURK beskjed om at statsstøtten skal kuttes med 1,2 millioner kroner, skriver VG. Det er en tredjedel av hele budsjettet deres.

Publisert: 29.okt.2017 19:42
Oppdatert: 29.okt.2017 19:52

På samme måte rammes samtlige frie rettshjelpstilbud av kutt i de statlige tilskuddene. Gatejuristen opplyser til VG at Barnas Jurist som en følge av dette må legges ned. Gatejuristen er en organisasjon som har 225 jurister over hele landet, og som løser over 3000 saker årlig.

Det er ikke bare de frie rettshjelpstilbudene som rammes. Likestillingssentrene får også redusert statsstøtten. Som Hamar Arbeiderblad har skrevet tidligere kan Likestillingssenteret i Hamar få en million kroner mindre neste år. Den samme skjebnen lider de viktige krisesentrene for voldsutsatte mennesker. 43 prosent kutt i støtten betyr nesten en million kroner mindre til driften av sentre over hele landet.

Det er bekymringsfullt at regjeringen på denne måten reduserer bevilgningene til frivillige organisasjoner som gjør en viktig jobb i samfunnet. Det er ingen andre som står klare til å dekke de behovene disse organisasjonene fyller.

Blir kuttene gjennomført blir det vanskeligere for mennesker som trenger rettshjelp men ikke har råd til å betale for det, å oppnå rettferdighet. Kvinner som utsettes for vold og overgrep i sitt eget hjem får et dårligere tilbud på krisesentrene enn før. Vi synes kuttene som justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) kommer med i statsbudsjettet er uforståelige.

Dette er små summer på et statsbudsjett, men kuttene får betydelige konsekvenser for organisasjonen som rammes. Staten får dessuten mye igjen for pengene, i form av en frivillig innsats fra mennesker som brenner for å tilby hjelp. Det bør være en viktig oppgave for opposisjonen på Stortinget å stanse disse meningsløse budsjettkuttene.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat