buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
Tor Andre Johnsen.
FOTO: JENS ERIK JENSRUD.
 
Frp-Johnsen og russerne
HA MENER Han bedyrer at hans omgang med det russiske diplomatiet er av helt ordinær karakter, og i tråd med de retningslinjer som må gjelde for stortingsrepresentanter.

Publisert: 24.jun.2015 04:00
Oppdatert: 24.jun.2015 06:55

Likevel er det sterkt kost VG presenterer om Tor Andre Johnsen, som representerer Hedmark Fremskrittsparti på Stortinget, og hans kontakt med russiske diplomater.

Skal vi tro de opplysningene til VG har Politiets sikkerhetstjeneste (PST) hatt to møter med Johnsen. Årsaken er at PST mener å vite at diplomatene er etterretningsoffiserer som er i Norge under dekke av å være diplomater. PST skal ha fått inntrykk av at Johnsen ikke fulgte politiets råd, og har sett seg nødt til å ta et nytt møte med Frp-representanten.

Troverdigheten til Tor Andre Johnsen svekkes ytterligere ved at han foran et møte i Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) ivret sterkt for at norske stortingsrepresentanter skulle støtte en resolusjon Russland hadde framlagt om kamp mot terror. Med Russlands annektering av Krim og kampene i Ukraina som bakteppe, var dette helt uaktuelt for regjeringspartiene Høyre og Frp. Tor Andre Johnsen ble av sine kolleger frarådet å undertegne, men valgte som eneste norske stortingsrepresentant å gjøre dette likevel.

Tor Andre Johnsen har ukrainsk kone, og opplyser til VG at han har jobbet med og i Russland i 17 år. Det er forståelig at Hedmarks-representanten har familiære og kommersielle bånd til Russland. Spørsmålet er hvor godt han ivaretar balansegangen i forhold til russisk etterretning. Når PST innkaller en stortingsrepresentant to ganger for å korrigere kursen, tyder det på at Tor Andre Johnsen ikke har tatt alvoret innover seg.

Hedmark Frp bør spørre seg om partiet er tjent med å være representert av en politiker som tilsynelatende ikke klarer å regulere sin kontakt med russisk diplomati i tråd med anbefalingene fra PST. Når Johnsen aktivt jobber for norsk støtte til russisk utenrikspolitikk, har han ikke forstått at han er i ferd med å la seg bruke av russiske myndigheter.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat