23. okt
REDDET: Den norske redningsskøyta Peter Henry von Koss reddet 122 mennesker opp fra havet etter at trebåten de satt i sank utenfor den greske øya Lesvos. Foto: Kripos / NTB scanpix
 
Frp vil ha null asylsøkere
HA MENER Sist fredag fikk vi enda en gang nyheten om at en båt fylt til randen med flyktninger hadde kantret.

Publisert: 05.nov.2015 04:00
Oppdatert: 05.nov.2015 07:08

Utenfor den greske kysten omkom over tjue mennesker, mange av dem barn. Det fikk den greske statsminister Alexis Tsipras til å sende følgende budskap til resten av Europa: «Det felles krokodilletårer over døde barn på strendene i Egeerhavet, fordi døde barn framkaller bedrøvelse. Men hva med barn som er i live og fyller gatene? Ingen liker dem.»

Utsagnet er et godt bakteppe for utspillet til Ringsaker Frp. Mens Utlendingsdirektoratet nå leter intenst over hele landet etter steder å bo for en økende strøm av flyktninger, sier Ringsaker Frp ganske enkelt nei til å ta imot noen. Vi vil ha null mottak av flyktninger, er beskjeden fra gruppeleder Hans Kristian Arnkværn.

Ledelsen i Ringsaker Frp gjør egoistisk selvgodhet til sin politiske linje. Døde barn gjør åpenbart lite inntrykk på lokalpolitikere fra Frp, i det som jevnlig kåres til et av verdens beste land å leve i. Det er også grunn til å stoppe opp ved Arnkværns karakteristikk av asylsøkerne. «Migranter, lykkejegere og terrorister» er kategoriene som Frp-lederen plasserer dem i. For gruppeleder Arnkværn handler dette om å ikke «importere arbeidsledighet».

Den kritiske situasjonen Europa nå opplever krever at landene står sammen for å finne løsninger. Rask behandling av asylsøknader er viktig. Men et ensidig nei er å melde seg ut av verdenssamfunnet.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke