17. sep
 
Fylkesmann for Innlandet

Publisert: 09.jan.2016 07:57
Oppdatert: 09.jan.2016 08:01

Kan Oppland og Hedmark dele fylkesmann? Denne interessante problemstillingen ble i går lansert hos våre gode nabo Gudbrandsdølen Dagningen (GD). Det er politisk redaktør Hallvard Grotli som reiser spørsmålet i en kommentar hvor han hyller «Opplands førstedame» Christl Kvam. Hun tiltrådte som kjent for kort tid siden som fylkesmann i Oppland, og skal ifølge politisk redaktør Grotli ha levd opp til karakteristikken «svært framoverlent og nytenkende».

Vi har ingen problemer med å slutte oss til positive omtaler av Christl Kvam. Men Opplands førstedame er nå utnevnt til statssekretær. Det betyr at den ledige stillingen som fylkesmann i nabofylket vårt må besettes med en vikar. Grotli etterlyser kompetente vikarer. Sylvia Brustad var en utmerket vikar i Hedmark da Sigbjørn Johnsen var finansminister. Det er ingen av et slikt kaliber i Oppland nå, er politisk redaktør Grotlis konklusjon.

Hallvard Grotli lanserer derfor ideen om at moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) kan bruke denne muligheten « ... til en testrunde med Oppland og Hedmark.». Kan Sigbjørn Johnsen i denne perioden også være fylkesmann i Oppland? Grotli konkluderer selv: Det blir nok med tanken. Men hvorfor det, egentlig?

Vi synes ikke det bør bli med tanken. Tvert imot har Hallvard Grotli lansert en spennende idé. Det har knapt noen gang vært viktigere å få de to innlandsfylkene til å samarbeide. Universitetsprosessen rører på seg igjen, dobbeltsporets skjebne vil bli avklart de nærmeste årene, og det pågår et stort utredningsarbeid for å holde liv i håpet om et innlandssykehus. Dette er saker som har avgjørende betydning for utviklingen av Innlandet. Likevel er det vanskelig å se hvordan politikerne i de to fylkene skal enes om noe. Kan en felles fylkesmann i resten av stortingsperioden senke muren mellom Hedmark og Oppland? Det er i hvert fall verd et forsøk.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke