buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
 
Fylkesmannen om åpenhet
HA MENER 

Publisert: 18.apr.2015 04:00
Oppdatert: 18.apr.2015 09:22

Opposisjonen i Hamar kommune kommer med skarpe angrep på ordfører Morten Aspeli (Ap). Bakgrunnen er Fylkesmannens lovlighetskontroll av avslutningen av arbeidsforholdet til tidligere rådmann Martin Kulild. 1. desember ble det kjent at den daværende rådmannen ikke lenger hadde tillit hos ordfører Morten Aspeli. De to inngikk en sluttavtale som løste Kulild fra stillingen. Ordføreren hadde i forkant informert gruppelederne i partiene som utgjør kommunestyrets flertall. Aspeli ville imidlertid ikke besvare spørsmål fra opposisjonen om bakgrunnen for rådmannens fratreden, utover teksten i den formelle sluttavtalen.

Fylkesmannen konkluderer med at ordføreren hadde full rett til å inngå sluttavtalen med daværende rådmann. Derimot får Aspeli kritikk for sin mangel på åpenhet. Han nøyde seg med å konstatere at han hadde flertall for sluttavtalen i kommunestyret. Det var ingen lovhjemmel for å nekte informasjon til hele kommunestyret.

Aspeli har vist til taushetsplikten i sluttavtalen. Fylkesmannen avviser også dette argumentet. Venstres Live Giset mener vi her har sett et brudd på åpenhetskulturen i Hamar. Tor Inge Martinsen (BBL) går enda lenger. Han frykter at ordføreren kan ha holdt tilbake viktig informasjon også i andre saker.

Det siste synes vi er å trekke kritikken for langt. Avsettelse av en rådmann er ingen ubetydelig sak, men det er ikke noe reelt grunnlag for å hevde at informasjon generelt holdes tilbake. Slik kritikk bør komme når det finnes belegg for den. Derimot er vi enig i at Aspeli i langt større grad burde praktisert åpenhet. Fylkesmannens rapport er ikke verdig en kommune som har åpenhet som mål. Vi synes imidlertid flere enn ordføreren bør ta kritikken innover seg. Gruppelederne i SV, SP, KrF og Pensjonistpartiet hadde alle muligheten til å stå opp for en saksbehandling i tråd med åpenhetsprinsippet. De valgte å tie. Vi ønsker oss en redegjørelse fra flertallet om hva åpenhet er, på bakgrunn av Fylkesmannens konklusjoner.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat